2009. június 7., vasárnap

Kertészkedtünk...

A héten eléggé csendben voltam, mert nem sokat ültem a monitor előtt, ugyanis szabadságon voltunk Andrissal (adós is vagyok még egy-két dologgal kapcsolatos beszámolóval). Nagyon jó volt itthon, el tudnám még képzelni vagy egy hónapig legalább... és hogy mivel töltöttük az időt? Nos szombaton és hétfőn hatalmas vendégségeket csaptunk, a szombati sárkánytaliról ugye már be is számoltam, hétfőn a családi ünneplésé volt a főszerep, kedden romeltakírottunk és jó sokat vasaltam, szerdán a Börzsönyben jártunk (nagyon szeretjük ezt a vidéket), csütörtökön Tündérke Dettinél jártam amíg Andris nyelvvizsgázott, visszakaptuk a gőzseprűt, ami most már remekül működik, vennünk kellett egy másik szivattyút, mert helyben nem tudták cserélni csak a pénzt kaptuk vissza, pénteken szinte egész nap szépülgettem és nőgyógyásznál voltam, a hétvégén pedig, amikor épp nem esett az eső, a kert mögötti részt tettük rendbe Andrissal. Na azért hímezni is volt időm, de azt majd később. :-)

Most gyorsan a tereprendezésről ejtek pár szót, nem valami egyszerű feladat volt, de túl vagyunk rajta, már csak az ágyásszegély nincs lerakva teljes egészében, mert egyik guriga sem érte el a rá írott mennyiséget és így természetesen rövid lett. Szóval besüllyesztettük a lépőköveket, kigazoltunk, felkapáltunk, szemetet/kavicsot/téglát válogattunk a földből, gereblyáztünk és végül füvesítettünk. Ennek következménye képpen nekem iszonyatosan fáj a derekam, Andrisnak meg csupa vízhólyag a tenyere. Viszont mindezért káprótolt a végeredmény, kivételesen a tetőtérből készült a kép, így egészen sok látszik a kertből, és abból, ami mögötte van.



Most már a virágládáimban is a végleges helyükön vannak a virágok, de az eső miatt őket most nem tudtam lencsevégre kapni, majd valamikor a hét folyamán kísérletet teszek rá. Telis-tele van minden virággal és imádom őket! :-) Egyedül a fűvel nem vagyok elégedett, de majd csak lesz azzal is valami egyszer...

5 gondolat:

unikat írta...

Jaj, de nagyon klassz lett!
A pázsit is majd alakul, csak kitartás.
Ügyesek vagytok!

mariah írta...

Nagyon szép lett a kertetek.

Miaanya írta...

Nagyon szép lett:)
Mostanában mi is a fűvel harcolunk, megjelent néhány nagyon nem kívánatos fajta:(

Szentpyr írta...

egy kis ékszerdoboz van itt alakulóban! és hogy az erdő a folytatás...ahhh!!!

Anita írta...

Az erdő valóban rengeteget dob rajta, de azért már a többi része is alakul. :-) A fű nagyon idegesít, ha jövőre is pocsék állapotban lesz, felfogadom a férjedet fűgondnoknak. ;)))