2009. június 16., kedd

Haladásaimhoz :)

Megérkeztem Prágába, de egyedül nincs kedvem felderíteni a várost, majd holnap és holnapután a finnekkel vagy valaki mással. :) A szálloda ugyan elég előkelő, de a wifi nem valami tökéletesen működik a szobámban, így kénytelen vagyok az előtérben pötyögni... épp ezért nem is írok sokat, csak amennyi délelőtt lemaradt, aztán irány a hímzés!

Szóval akkor a hímzések.... Marykét továbbra is a vonaton hímzem, de ez a cashel 28ct 1x1 szálas hímzés teljesen kikészít, főleg a kontúrozás és a zöld kontúrozás, mert sokszor a minta sem egyértelműen olvasható szerintem. Nagyon várom már a végét, mert ez nekem túlontúl picike. Azt hiszem, a vászon volt rossz választás ehhez a technikához, mert a többi 1x1-eset szerettem. Minden esetre már a harmadik mintaíven dolgozom, vagyis elérhető közelségbe került az utazós kis tasim elkészülte. :)

Nora Corbett A betűje... magát a képet még mindig imádom, de ide magammal nem mertem hozni gyöngyözés miatt, amit eddig nagyon szerettem, viszont eddig rendes fonallal dolgoztam mindig és általában x-ek közé kerültek a gyöngyök. Na most kipróbáltam ezt a színtelen damilszerű fonalat, mit ne mondjak, azért nem aratott osztatlan sikert a drága! Rettenetesen nehéz vele dolgozni, ehhez képest a kétszálas kreinik egy leányálom volt. Majd kiesik a szemem, mire meglátom, hogy hol jöttem föl a fonalall a gyöngyöknél, rettenetesen csomózódik, az elszórt szemeknél meg egyenesen katasztrófa. Még erősen gondolkozom, hogy a Trick or Treat Fairy-t is ezzel gyöngyözzem-e, bár a végeredmény nagyon szép... lehet, hogy bevállalom az áldozatot.

Trick or Treat Fairy... na vele leginkább a hétvégén haladtam, miközben Andris vezetett. Viszont bevégeztem a kétszálas kreinikezést, ami több szempontból is megkönnyebülés: először i sokkal jobb egyszálasan varrni, mert szebbek lesznek az x-ek és nem húzza össze az anyagot, másrészt a lila elég sem lett volna, ha végig kétszálasan varrom, azt hiszem, az utolsó centit is el fogom használni belőle ehhez a képhez. Azt hiszem, megyek is folytatom, mert van még elég munka vele, ráadásul a holnapi ülésre is készülnöm kellene egy parányit.

2 gondolat:

Dora írta...

Ugye, hogy ugye azzal a damillal :) Nekem mondjuk nem csomózódott. Tényleg szép a végeredménye, de én nem biztos, hogy máskor is képes leszek ennyi idegbajt áldozni érte...

Anita írta...

Ugye bizony! :-))))

Én sem vagyok benne biztos, hogy további áldozatot fogok vállalni, majd még meglátom.