2009. március 28., szombat

Orchideám

Ő a legújabb szerzeményem, a képeket pedig Picasaval raktam össze, mégiscsak telepítettem a programot (úgy néz ki, minden rendben, galibát elkerültük). Remélem, hosszú életű lesz...


Viki, ajánlom neked, a többiek ott figyelnek balra az ablakpárkányon. ;)

9 gondolat:

Carol Anna írta...

Gyönyörű! :-)

Timici írta...

nekem ez a kedvencem, a fehér sárgaközepű nagy, sajnos az enyém már levirágzott

Jucus írta...

Csodaszép az orchideád és a kép is, amit csináltál belőle!

Lorix írta...

Én is imádom az orchideákat, és ha jó helyet találsz neki, akkor olyan hálásak!!!

mariah írta...

Gyönyörű az orchideád.

Judit írta...

Én pont a minap váltam meg egy orchideámtól. Sajnos már úgy kaptam meg, hogy az előző tulajdonosa teljesen elszárította. :(
A tied viszont meseszép! És a parkettátok is nagyon tetszik!!!

Nina írta...

De szép orchidea!!
Valaki súgja már meg nekem, hogyan kell NEM megdögleszteni őket... Ha locsolom, az a baj, ha nem, akkor az... Most hogyan is kéne szegényt itassam??

dviki írta...

Anita, ezzel csak a szívemet fájdítod! ;)
Nagyon szépséges, nekem is van egy fehér, de kisebbek a virágai.:(
Amúgy is a fehér a kedvencem, az ablakpárkányban lévőket is megpróbáltam lefigyelni, de nagyon remélem (hogy ha nem is két hónap múlva), valamikor élőben is megcsodálhatom őket! ;)))

Nina, én hetente egyszer vízbe állítom őket, hogy teljesen ellepje a cserepet, hagyom egy negyed-fél órát, hogy megszívja magát, aztán leöntöm róla és mehet vissza a helyére.
Még élnek, igaz csak március eleje óta vannak nálam így még bármi lehet... ;)

Anita írta...

Imádom én is az orchidákat! Először azt hittem, hogy nehéz lesz gondjukat viselni, de nem is annyira. :-)

Nina én csak akkor locsolom őket, ha eszembe jut, de mindig csak keveset, hogy véletlenül se álljon alatta a víz, mert azt nem bírja. Meg kell találni, hogy hol szereti a helyét, nekem a nappaliban érzik jól magukat az ablakban, de a teraszajtó miatt az asztalon is jól megvan a kis fehérem. :-) Az a lényeg, hogy szeretik általában a világos helyet. Nálam az egyik már több, mint két éves, és tavaly ősszel jó másfél év után újra virágzott. :-)

Viki, azt akartam még írni, hogy a fehéret én is nagyon szeretem, de szerintem az a legérzékenyebb, azok maradnak meg szerintem a legnehezebben, mert ennek is már valami kikezdte az egyik levelét... ja és remélem, legalább az egyik virágozni fog, amikor majd személyesen is találkozol velük. ;)