2009. március 5., csütörtök

Mindennapi kenyerünk

Íme egy kép a géppel sütött kenyerünkről, a ma reggel indított, késleletett sütés ezt eredményezte:


Kicsit behorpadt ugyan a teteje, de ettől függetlenül jól sikerült, már a fele el is fogyott. :-)))

És akkor már írom a hozzávalókat is:
- 300 g finomliszt,
- 240 g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt,
- 2 ek tejföl,
- 3 dl langyos víz,
- 1 tk. cukor,
- 2 tk. só,
- 1 csomag szárított élesztő.

A hozzávalókat a megfelelő sorrendben a gép edénykéjébe tesszük, és normál programon (nekem ez 3 órás) nagy mennyiséget és sötét színt beállítva készre sütjük.

6 gondolat:

Jucus írta...

De guszta! Ha fogy,akkor nem is kérdezem, milyen az íze!:o)

Anita írta...

Mi a tönkölybúzás kenyeret nagyon szeretjük. Próbáld ki nyugodtan a recepetet, gondolom, működik friss élesztővel és kézi dagasztással is, ha nincs gépetek. Még lehet, hogy jobban is sikerül. ;)

Névtelen írta...

Finomnak látszik. Mi is sokat sütöttünk, míg be nem döglött a gépünk.... Aztán valahogy mégis lusták voltunk újat venni....

Anita írta...

Klaudia, majd ha jöttök hozzám, mindenképpen olyan kaja lesz, amihez kell kenyér, és akkor megkóstolhatod. ;)

suntime írta...

Ez tényleg jól néz ki! Örülök, hogy ilyen jó kenyereket készítetek a géppel... (ebből is látszik, hogy csak nekem nem sikerült :))

Anita írta...

Szerintem próbáld ki ezt a receptet, aztán, ha ez alapján sem sikerül, akkor tényleg nálad lehet a gond. :-) Mi is rengeteget kísérleteztünk, mire megtaláltuk a jó receptet. Persze saját kezűleg készíteni az megint más...