2009. március 9., hétfő

Hívogató kerti séta

Egyelőre még képek nélkül, mert a téli romokat el kell takarítani a kertben, de nagyon-nagyon hívogattak már tegnap a növénykéink mikor tettünk egy állapotfelmérő sétát. A füvünk egészen jól átvészelte a telet, várom már, hogy szép zöld legyen, olyan igazi élénk, friss zöld. A legtöbb bokor, fa, cserje megmaradt, amit tavaly elültettünk, egyedül a fűszernövények egy része felől vannak kétségeim, de lehet, hogy még várni kell rájuk egy keveset. Ha mégsem szökkenek szárba, majd ültetünk helyettük másikat. Egyre csak duzzadnak a rügyek a japán birs bokron és az aranyvesszőn is, de az illatos bodza és a futórózsa már apró leveleket hajtanak. Sokukra rá fog férni a fazonigazítás, úgy várom már, hogy visszamehessek hozzájuk a szépséges napsütésben. Szóval majd jövök szépen sorban a képekkel... a tulipánok is elkezdték kidugni itt-ott a leveleiket, persze pont olyan helyeken, ahol egyáltalán nem számítottam rájuk, a ládból még egy sem bújt elő, pedig vagy 60-70 hagymát elrejettem a két láda földjében. Lesznek feketék is, azokat tudom, melyik cserébe tettem külön. :-)
Van még azért teendő bőven a metszésen kívül is, a kerítésen túl sincs még minden teljesen rendben, kellenek még évelő virágok és egyéb nyalánkságok, hiányzik még mindig a kertkapu, idén elfagyott a kerti csapunk is, és szerintem indokolatlan mértékben vizesedik a hátsó pincefal. Egyáltalán nem tartok kizártnak, hogy nem csak egy helyen van elrepedve az a vezeték. A hátsó előtetőnkön is van még mit javítani, konkrétan festeni kellene több helyen is, az első előtető még kész sincsen és a valami kovácsoltvas ládatartókat is ígért egy mesterember még augusztus 20-ra. Végül is nem mondta meg, hogy melyik évben... A kazánt is ráncba kellene szedni, meg az egész fűtésrendszert, mert a padló körnek kellene egy külön szivattyú meg termosztát is, a tető szigetelését is időszerű lenne megcsinálni/csináltatni.

2 gondolat:

Névtelen írta...

Hááát, nem fogtok unatkozni:)
De majd milyen jó lesz kint hímezgetni nyáron....

Anita írta...

Áááá, unatkozni biztos nem, csak sajnos télen hajlamosak vagyunk ellustulni. Rengeteg dolog lenne a ház körül, de most a kertészkedést várom a legjobban. És hát nyáron tényleg nagyon jó kint ücsörögni, közben beszélgetni, olvasni, hímzni, borozgatni és még folytathatnám. :-))