2009. február 23., hétfő

Tonhal saláta

Ez az utolsó receptem mára, aztán neki is látok az ebédemnek, mert nagyon megéheztem.

Ismét a könnyű ebéd kategóriába tartozik ez a kis saláta, amit akár a munkahelyemen is el tudok készíteni. Hogy mi is kell hozzá? Lássuk csak:

200 g saláta mix,
1 tonhal konzerv
kevés olaj, mert a tonhal olaját is felhasználom,
fél citrom leve,
1 tk. morzsolt kakukkfű,
só és bors ízlés szerint

Az üde zöld salátaleveleket beledobálom egy tálba, majd egy kis tálkába leszűröm a tonhal levét, hozzá facsarom a citrom levét, teszek még hozzá egy kis olajat, a kakukkfüvet is beleszórom és a fűszermalmom segétségével darálok még hozzá sót és borsot. Ezeket jól összekeverem és a salátalevelekren öntöm, aztán villával széthúzgálom kissé a tonhalat, hogy mindenhová jusson a salátában és azt is hozzáadom. A végére egy jó alapos keverés és már ehetjük is a finomságot.

0 gondolat: