2009. február 19., csütörtök

csütörtököt mondok

Na ez a nap sem egészen úgy indult, mintha az enyém lenne... kezdődött rögtön azzal, hogy alig bírtam kikelni az ágyból, kevés nekem ez a 6 óra alvás. Az aligbírtamkikelni dolognak meg egyenes arányú következménye lett, hogy nem értem el a szokásos vonatot, de még a következőt sem, igaz, az már csak két percen múlott. Vártam türelmesen hát a kocsiban, hogy megyek majd a 8:04-essel, hát ehelyett jött egy valamikor 7:55 körül, de mire bezártam a kocsit és kiértem a vágányhoz, addigra elhúzott a vonat az orrom előtt. Mert bemondani ugye nagy teher szegény vasutas kollegának, azt hiszem, túl sokat várok tőlük. Persze tudom, én vagyok a hibás, miért nem ácsorogtam a -9 fokos hidegben a peronon, kellett nekem a meleg kocsiban hímezgetni. Egy kedves leszálló utastól megtudtam, hogy ez a vonat még csak fél nyolcas volt ám, és a 8 órásra ne is számítsak, majd egy óra múlva talán lesz következő. Vagyis nem állt helyre még tegnap délután óta a vasúti közlekedés a veresi vonalon. Ekkor úgy döntöttem, hogy irány a Váci út és viszonylag nagy forgalomban beautóztam az Áprád-hídig, itt egyedül a parkolóhely miatt izgultam, de simán meg tudtam állni nem is olyan messze a mertótól. Talán hazafelé is szerencsésebb lesz, ha kocsival megyek, mert hatkor kezdődik a zsírégető tornám. :-) És még kenyeret is vennem kell, hogy Andrisnak legyen miből tízórait készítenem holnapra.

A munkahelyemen is kész a káosz, egy főosztályon belül sem tudnak megegyezni az emberek, nem még hogy két főosztály között közös nevezőre lehessen jutni, de mindezt úgy, hogy külsősök számára is világos legyen a belső cirkusz. Ez már nagyon megy, az hogy haladjuk a dolgokkal már nem annyira, de nekem végül is nem fontos a számlázás, a kártyaadatokat enélkül is fel lehet venni.
Aztán jártak nálunk házalók is ismét, a múltkor ugye egészséges reggelit osztogattak, most meg ingyen olasz ebédet akartak ránk sózni 4000 forintért. Először megörültem, hogy de jó, nem kell ebédért menni, lesz olasz ebéd, aztán egy fél percen belül kiderült, hogy az étterem a Baross téren van és a csak kuponokat kapunk 50%-os kedvezménnyel meg valami egyet fizet kettőt vihet házhozszállítással, a legvégén pedig az is kiderült, hogy ez pénzbe kerül. Konkrétan az is kiderült, hogy a reklámköltséget akarják a leendő vendéggel megfizettetni, ami alapvetően nincs gond, de hogy ennyire nyíltan az orrom elé rakják. Szóval fuccs az olasz ebédnek... helyette kaptunk egy marék maradék pogácsát egy délelőtti értekezletről. Mind tepertős, hagyhattak volna sajtosat is. :-)

Na megyek dolgozni egy kicsit.

Ui: bocsánat, hogy folyton csak írok és írok, de legalább írok (még ha jó unalmas is), ha már képeket nem mutatok...

0 gondolat: